BagDiget.dk
 

Pressen skrev . . .

 
Ugeavisen 26. april 2016 skrev:
 
Bogense: Den store eventyrlige kunstudstilling er knapt pillet ned af væggene endnu, før den næste kulturbegivenhed i HCA Boxen i Bogense tager allerede sætter fart på forberedelserne.

Der er ganske vist et stykke tid til Den Jyske Opera gæster Bogense den 17. juni, men i sidste uge har korchef Tina Nielsen været på besøg for at besigtige forholdene, ligesom billetsalget så småt er ved at gå i gang.

- Vi glæder os rigtigt meget til at præsentere Den Jyske Opera, der kommer med ikke mindre end 23 sangere. I mange år har vi kunnet fylde teltet på engen i Bogense, og så syntes vi, at der skulle ske noget nyt. Derfor blev vi meget glade, da Den Jyske Opera sagde ja, til at lægge vejen forbi Bogense en fredag aften i juni, fortæller Jørn Anderson fra Lions Club i Bogense.

Han regner med, at publikum får en helt unik oplevelse med det store antal sangere, der optræder uden mikrofoner og lydanlæg.

- Det bliver den rå og ægte lyd, og så kommer vi med et repertoire med nogle af de helt store og berømte arrangementer for operakor, fortæller Tina Nielsen.

(thgr)
 
 
Fyens.dk  2016 skrev
 
Den Fynske Opera er fortid hos Opera Bag Diget. I stedet kommer den jyske til sommer

Bogense: Når Opera Bag Diget den 17. juni næste år finder sted, bliver det for første gang i fem år uden Den Fynske Opera.

Til gengæld kommer den langt større og mere professionelle jyske opera i stedet til Bogense og HCA Boxen ved H.C. Andersen Golf.

- Vi var nået dertil, at vi skulle prøve noget nyt, og så er det lykkedes os at lande Den Jyske Opera. Det tror vi, kan blive rigtig stort, siger Jørn Anderson, Lions i Bogense.

Bliver langt større
Opera Bag Diget var for første gang i år blevet flyttet til HCA Boxen fra cirkuspladsen, og selvom 300 mennesker var mødt op, måtte Lions sluge et mindre underskud.

Men det skal være slut til sommer, og Jørn Anderson har en tro på, at flere mennesker fra blandt andet Odense vil tage turen til Bogense.

- Den Jyske Opera er trods alt lidt mere professionel. De siger allerede nu, at de stiller med 22 optrædende, siger Jørn Anderson.

Normalt kommer Den Fynske Opera med i alt syv mennesker.

- Jeg tror, det giver et stort løft til Opera Bag Diget. For halvanden måned siden sad vi og prøvede at finde ud af det, og her var Den Jyske Opera vores højeste prioritet. Jeg havde ikke drømt om en aftale allerede nu, siger Jørn Anderson.
 
 
Fyens.dk  2015 skrev
 
Lions flytter operaaften fra cirkustelt til HCA Boxen

Bogense: Efter fem år, hvor Lions Club Bogense har haft succes med at præsentere festlig opera i det store telt på Dyrskuepladsen, holder operaaftenen i år flyttedag til HCA Boxen ved H.C. Andersen Golf på Kristianlundsvej.

Men trods flytningen holder Lions fast i navnet Opera Bag Diget, fordi det efter fem år med et stort besøgstal er indarbejdet i publikums bevidsthed.

Og det er stadig Den Fynske Opera med operachef Jesper Buhl i spidsen, der lægger vejen forbi Bogense med en særlig sommer-forestilling.

Hvilke sangere og musikere, der følger med Buhl til Boxen, ligger endnu ikke fast og dermed heller ikke programmet.

Men festligt og fornøjeligt skal det nok blive.

I år foregår det torsdag den 2. juli, og dørene åbnes klokken 17.30.

Det giver mulighed for, at publikum kan stille sulten med en særlig opera-buffet, der er klar i HCA Boxen fra klokken 18.

Derimod er det ikke muligt at tage sin egen mad og drikkevarer med.

Selve forestillingen begynder klokken 19,30, og prisen for en operabillet er 185 kroner.

Billetsalget begynder på mandag den 18. maj i Nordfyns Bank, Danske Bank, Imerco i Bogense, på turistbureauet og hos Ugeavisen Nordfyn/Fynske Medier på Vestre Havnevej 3 i Bogense. (bett)
Fyens.dk skerv 11. juli 2013
 
Opera i udsolgt telt
 
Ugeavisen Nordfyn 2013 skrev
 
LINK : >> KLIK <<
 

Wien og Den Fynske Opera gæster Bogense

Sommeropera er blevet en god og fast tradition i sommeraktiviteterne i Bogense. Igen i år der Opera Bag Diget med Lions Club Bogense som arrangør, når der torsdag den 11. juli 2013 præsenteres smægtende opera og operette toner af et ensemble fra Den Fynske Opera.

Operachef Jesper Buhl står som konferencier i spidsen for de fire sangere og i år er der udvidet musikledsagelse på klaver, cello og violin, der sikrer det altid store publikum en dejlig musikoplevelse i det store telt på Cirkuspladsen, som Harmonikatræffet stiller til rådighed.

Temaet i år, der er fjerde udgave af Opera bag Diget, bliver ud over klassisk opera en stor flot buket af operettetoner med udgangspunkt i Wien. Lions Club har derfor med en let omskrivning valgt titlen ’Wien, Weib und Gesang’ til årets arrangement og de optrædende vil være klædt i udstyr, der tilhører wienertraditionen. Operachefen lover, at der vil være både ’lytte til og syng med’ numre, så publikum går hjem med masser af Wien i hovedet.

Lions Club Bogense sørger for opvartning af publikum og der vil være adgang til køb af både drikkevarer og Lions gode hjemmebag, i år også med wienerinspiration. Et andet kendt indslag er årets unikke operaplakat, der igen i år er fremstillet af den lokale kunstner Frank Hammershøj, og har Wien som inspiration. Der vil være særtryk af plakaten til salg i forbindelse med koncerten. Billetsalget starter i uge 20 op til pinse.

 

UgeAvisen Nordfyn
Sander Schmidt Astrup
13. juli 2010
 

Opera i Bogense var et voldsomt tilløbsstykke

Operachef Jesper Buhl kunne opleves for fuld udblæsning, da Lions Club Bogense torsdag have arrangeret koncert i købstaden.

350 tilskuere mødte op, da Den Fynske Opera gav koncert på cirkuspladsen i Bogense.

Lions Club Bogense gik helt nye veje, da klubben torsdag i sidste uge havde arrangeret en koncert med fire repræsentanter fra Den Fynske Opera i et cirkustelt bag diget.

Der blev tale om en satsning, der gik rent hjem. Med 350 betalende gæster blev arrangørernes forventninger til fremmødet mere end indfriet.

- Vi nåede vores succeskriterium og mere til, konstaterer en meget tilfreds Leo Jensen fra Lions Club Bogense.

Og på baggrund af den store succes, så er der allerede nu planer om at gentage succesen næste år. For folkene fra Den Fynske Opera kunne sagtens finde på at tage turen til Bogense næste sommer.
 
- De havde jo også været en smule i tvivl om, hvad de kunne forvente af et arrangement som vores her i Bogense. Men vi fik at vide, at de havde været meget positivt overrasket, siger Leo Jensen.

Chefen var med

Til torsdagens koncert i Bogense var Den Fynske Opera repræsenteret ved operachef Jesper Buhl samt sangerne Kirstine Becker Lund, Kirstine Eiler Ernst, Magnus Vigilius samt pianist Hanne Buhl.
Gæsterne fra operaen i Odense optrådte med et bredt repertoire, som på det bestemteste faldt i det medlevende publikums smag.

Teltet af de optrædende oplevet som meget levende, og det var folkene fra operaen meget tilfredse med, beretter Leo Jensen.

Det telt, som husede operaen blev i de kommende dage hjemsted for det årlige harmonikatræf i Bogense.

Ifølge Leo Jensen er det håbbet, at Lions og arrangørerne af Harmonikatræffet også næste år kan afvikle deres arrangementer under de samme rammer.